miercuri, 2 mai 2012

Cine nu munceşte... sărbătoreşte !!!

     Moldovenii excelează în ale sărbătoritului. Prin bunătatea guvernului, aceştia s-au ales cu 4 zile de odihnă (sărbătoare). Evident, vina o poartă ziua de 1 Mai  Ziua Muncii. De la mic la mare, orăşenii, în special chişinăuenii, au fost implicaţi în diverse manifestaţii  sindicale, politice şi comuniste.
     Să începem cu primele. Sindicatele reprezintă (ar trebui) adevărata opoziţie a guvernării şi apărătorul de bază al salariaţilor. În statul unde sindicaliştii merg umăr la umăr cu guvernanţii, democraţia dispare. Prin urmare, ieri am avut o confirmare a lipsei de democraţie în statul nostru, bazată pe aplauzele sindicatelor destinate premierului Filat. Aşa că, dragi muncitori, aşteptaţi măriri de salariu... La Paştele Calului !!!
     Prin manifestaţiile politice punctăm acţiunile liberal-democraţilor, sub patronajul cărora s-a organizat întreaga sărbătoare. Dar culmea a fost când, în faţa a mii de oameni, premierul Vlad Filat s-a lăudat că Moldova a depăşit criza economică. Ruşineeee!
     În sfârşit s-au ivit şi comuniştii. Ilegal. Căci n-au obţinut autorizaţia de la primărie. Şi nici Maia Laguta. Unde-i democraţia oameni buni? Nu-mi plac comuniştii, şi nici scorpia de Laguta, dar dacă asemenea mizerii s-ar fi produs pe la 2007 sau 2008, mare zarvă ar mai fi fost pe la CEDO. Acum mai dau şi amenzi lui Voronin, Petrenco etc. Degeaba, sunt imuni (altă tâmpenie)...
     Abstractizându-ne de la manifestaţii, un moment interesant mi s-a părut nostalgia oamenilor după acel 1 MAI sovietic. Aceea era adevărată sărbătoare, evident obligatorie şi pentru care (spun părinţii) se organizau subotnice (de asemenea obligatorii). Dar acum, mai ales oamenii de la ţară, muncesc fără odihnă, că doar vorba populară  o zi de primăvară hrăneşte un an  îi reprezintă...

P.S. Oare cum vom sărbători Ziua Odihnei ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu