sâmbătă, 25 februarie 2012

Filat vrea demisia lui Şalaru, noi... demisia lui Filat !!!

   Filat, pe o barcă în largul mării, în timpul unei furtuni. Un val imens răstoarnă barca.
Întrebare: Cine scapă?
Răspuns corect: Republica Moldova!!!

     Am mai scris despre priorităţile PLDM-ului, inclusiv despre neonorarea acestora. Acum o să le mai menţionez o dată, că poate doar repetându-le ajungem la o implementare a acestora.
     Aşadar: 
a) Moldova fără sărăcie;
b) Moldova fără Voronin, Moldova fără comunişti;
c) Vot direct pentru alegerea preşedintelui;
d) Libertatea circulaţiei la frontiera UE;
e) Dosarul guvernării comuniste.
     Eu, în cei 3 ani de guvernare a PLDM-ului, inclusiv a lui Filat, n-am văzut măcar un gram de realizare a vreuneia dintre aceste priorităţi. Da, unii vor spune că Ghimpu e teroristul AIE, alţii vor spune că alianţa face jocul lui Plahotniuc, dar cert e că PLDM deţine majoritatea în cadrul guvernării (31 deputaţi, 7 ministere şi alte organe de resort), fapt ce îl face prim-responsabil, inclusiv vinovat de situaţia creată.
     Un detaliu ce mă surprinde, menţionat în titlu, este dorinţa lui Filat de a-l demite pe Şalaru. Motivul?! Incompetenţă, corupţie, nefuncţionalitate?! Oare ministerele liberal-democrate sunt scutite de asemenea caracteristici. Sunt sigur că la mijloc este altceva... Poate un şantaj pentru Ghimpu sau o nouă repartizare a ministerelor (transportul constituind o imensă sursă de bani).
     Aşadar, consider că există mai multe temeiuri pentru demisia lui Filat, decât cea a lui Şalaru, iar epigrama ce urmează va confirma aceasta:
Guvernând cu-abilitate
Vrea să scape de-un ministru,
Căci îl fură pe la spate
Şalaru pe primministru !!!

P.S. Trasăm o nouă prioritate: Moldova fără Filat !!!

Un comentariu:

  1. (actorul vasile butnaru) Mult Stimat Oligarh, grabeste-te.Mana intinsa a actorului basarabean este Mana Lui Hristos care te cheama la... binefacere

    RăspundețiȘtergere