sâmbătă, 14 ianuarie 2012

La calendele... lui Filat !!!

   Discuţie între 2 maiaşi.
- Ce faci acolo ?
- Fac un calendar care o să cuprindă milioane de ani, numai că mi-e cam foame şi treaba merge încet.
- La ce an ai ajuns ?
- 2012.
- Lasă aşa că e destul. Hai la masă !
   
     Intenţia nu e mult-aşteptatul sfârşit al lumii, ci prezenta apocalipsă a statului nostru. Ziare, tv-uri, radio-uri, site-uri, bloguri etc. se avântă în căutarea vinovaţilor(tului) acestei stări de lucruri din Republica Moldova. Ba Voronin, ba Lupu, ba Ghimpu, ba Filat, ba Plahotniuc etc., este factorul cauzator al dezastrului din ţară.
     Eu le dau tuturor dreptate, doar că - parţială. Evident că toţi cei enumeraţi mai sus cuprind câte un procent de vină, dar pentru mine "cel mai vinovat" de această mizerie este premierul Vlad Filat. Ştiu că o să-mi sară mulţi în cap, căci mai sunt precedente (vedeţi articolele precedente cu Filat), dar chiar sunt şocat de atitudinea lui Filat şi acţiunile, inclusiv declaraţiile, acestuia.
     Prin urmare, voi prezenta câteva marafeturi d-ale premierului, prin care încearcă să iasă basma curată, sau chiar mai mult, salvator al naţiunii.
     În primul rând punctăm alegerea preşedintelui. După ce l-a criticat pe Lupu că se ţine ca scaiul de funcţia prezidenţială şi nu doreşte să cedeze, ca urmare a anunţului lui Lupu de a nu candida la alegerile repetate, acesta a întors macazul declarând că Lupu, precum şi PD-ul, sunt responsabili de alegerea preşedintelui, iar conform acordului AIE - funcţia îi revine respectivului partid.
     În al doilea rând, semnalizăm încălcarea legilor, inclusiv a Constituţiei. După ce au prezentat buletinele de vot la 16 decembrie 2011, încălcând votul secret, pldm-iştii au declarat recent că au fost oarecum obligaţi de Lupu şi că din start ei s-au opus, deşi ştiau că este ilegal asemenea procedură.
   În al treilea rând, vorbim de situaţia de la Nistru, acolo unde Filat şi slugile (miniştrii) fac dezideratul Rusiei, bătându-şi joc de doleanţele oamenilor privind scoaterea plăcilor de beton şi demilitarizarea hotarelor.
    În al patrulea rând, uite aşa am putea continua, dar calendarul maiaşilor (sau al lui Filat) nu ne permite, sau mai degrabă nu-mi permit eu să plictisesc cititorul cu toate infamiile premierului, căci evidente sunt intenţiile acestuia de a nu rezolva lucrurile, amplificând deşartele promisiuni ale unui trai decent.

P.S. Să ne temem de promisiunile lui Filat, precum de grecii care îţi aduc daruri...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu