miercuri, 4 ianuarie 2012

Câţi trebuie să mai moară pentru tine... AIE ?!

   De când au fost aleşi, ahh, deputaţii
Înjură, mint, câştigă orice beneficiu,
    Iar noi poporul duşi în aspiraţii
Suntem filaţi în rang de sacrificiu !!!

      Nici 20 de ani au trecut de la marea noastră durere, cauzată de separatiştii ruşi din stânga Nistrului, care, de altfel, nu zăbovesc a ne constrânge în retrăirea groaznicelor momente.
     Fac aluzie la incidentul de la Vadul lui Vodă soldat cu moartea tânărului de 18 ani. Şi pentru a ajusta în unison cu titlul, voi înşira declaraţiile liderilor AIE, dar şi a altor politicieni (nemernici) vizavi de acest omor.
     Declaraţiile lui Ghimpu: "Partidul Liberal deplânge incidentul tragic produs la 1 ianuarie 2012 la postul de control al forţelor de pacificare ruse, instalat pe podul de peste râul Nistru de la Vadul lui Vodă, soldat cu moartea unui cetăţean al Republicii Moldova. Totodată, PL condamnă comportamentul agresiv al trupelor Federaţiei Ruse şi îl califică drept un abuz faţă de populaţia civilă a Republicii Moldova şi o agresiune fără justificare. Astfel, din investigaţiile preliminare ale organelor de drept abilitate a reieşit clar faptul că trupele ruse şi-au depăşit cu certitudine atât atribuţiile şi statutul, cât şi instrucţiunile în vigoare pentru zona de securitate, care în asemenea cazuri prevăd doar foc de avertisment în aer, iar în caz de nesupunere – raportarea incidentului la poliţie şi analizarea lui în cadrul Comisiei Unificate de Control în decurs de 10 zile", "aspect pe care de altfel Republica Moldova l-a semnalat în repetate rânduri în faţa organismelor internaţionale, Partidul Liberal solicită convocarea de urgenţă a unei reuniuni în formatul 5 plus 2, care să decidă înlocuirea forţelor militare de menţinere a păcii cu o misiune de poliţie civilă sub control UE şi ONU".
     Declaraţiile lui Filat: „Este necesar de dat o apreciere clară situaţiei şi de nu admis în nici un caz escaladarea unor evenimente care ar tensiona şi mai mult situaţia", „Categoric, nimic nu justifică moartea unui om. Nu au existat motive ca pacificatorul rus să ucidă un om”, „Este un incident foarte grav, vom efectua o anchetă plină pentru a răspunde la toate întrebările pentru a sancționa pe cei vinovați”.
     Declaraţiile lui Lupu: Fără declaraţii...
     Declaraţiile lui Kuzmin: "Am discutat despre incidentul tragic care a avut loc pe 1 ianuarie. Mi-am expus regretele pe marginea cazului. În ce privește dacă avea dreptul să tragă pacificatorul sau nu, așteptăm rezultatele investigației. Nu știu de ce nu întrebați de ce a fost nevoit să tragă. Ca să fiți mai obiectivi, atunci trebuie să știți că era un automobil furat, cu un șofer beat, care trece și dă jos bariere, ignoră solicitările... deci s-a format un pericol pentru militari, unul a fost cât pe ce să fie călcat. Sper că mass-media va reflecta obiectiv tragicul incident", "Eu vreau să vă recomand să nu faceți campanii isterice. Nu urmați logica lui Vinny Pooh, care venind în ospeție la iepure și fiind întrebat dacă vrea și lapte sau miere, a răspuns: Și una și alta și se poate și fără pâine. Referitor la protestul de azi, pot să vă spun că a fost o acțiune huligănească, pentru că au lovit în poarta misiunii diplomatice. Dar, oamenii au dreptul să se expună".
     Declaraţiile lui Leancă: „Este regretabil faptul că Ambasadorul Federaţiei Ruse, fiind convocat la MAEIE în legătură cu incidentul tragic produs în Zona de Securitate la 1 ianuarie 2012, şi-a permis comentarii sarcastice în faţa reprezentanţilor mass-media, inclusiv operând cu informaţii neverificate, precum ar fi lipsa permisului de conducere al victimei şi faptul că automobilul a fost furat. Astfel de afirmaţii sunt total nepotrivite în contextul în care în urma acelui incident un cetăţean al Republicii Moldova şi-a pierdut viaţa. Constatăm că nu este pentru prima dată când Ambasadorul Valeri Kuzmin face declaraţii care nu se încadrează în uzanţele diplomatice. Considerăm că toate comentariile expuse pe marginea acestui caz tragic urmează a fi menţinute într-o albie echilibrată şi obiectivă, pentru a evita tensionarea situaţiei. Reiterez, şi pe această cale, că aşteptăm de la autorităţile ruse o deschidere maximă în cooperarea între organele competente, în mod particular pe linia Procuraturii, în investigarea acestui caz”.
     Declaraţiile lui Kolerov: "Autorităţile moldoveneşti, se pare că, fără nicio ezitare au folosit "tema de acasă". Asta deoarece nu doar îi țin apărarea unui agresor beat, dar și-l victimizează", "dau motivul să credem că atacul contra pacificatorilor ar putea fi unul planificat de autorităţile Republicii Moldova, având drept scop să deraieze propunerile noului lider de la Tiraspol cu privire la facilitarea regimului de trecere al așa-zisei frontiere moldo-transnistrene. Pacificatorii ruşi au respins atacul - motivul pentru care Republica Moldova se arată nemulțumită", pacificatorii ruși din Osetia de Sud au devenit victime ale nimicirii neprovocate, fapt pentru care Saakaşvili a fost nemulțumit".
    Numărul declaraţiilor ar putea continua, dar nu ăsta e scopul în sine, ci, de fapt, ideea sacrificiului unor tineri, precum Vadim Pisari sau Valeriu Boboc, în numele neamului şi al libertăţii acestuia...
  
P.S. Orice sacrificiu pentru astfel de guvernare este nejustificată...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu