sâmbătă, 17 septembrie 2011

De ce răbdarea lui Ghimpu este interminabilă?!

     Jean Jacques Rousseau afirma că răbdarea este amară, dar rodul ei este dulce.
     Dacă preşedintele liberalilor, Mihai Ghimpu, se îndrumă de această înţelepciune, vom încerca să stabilim în continuare din declaraţiile şi acţiunile sale.
     Odată cu formarea AIE 1, compromisurile de la guvernare şi-au intrat în rol, iar, pe de o parte învinuirile şi, pe da altă parte tăcerile reciproce, au dat senzaţia că betonul alianţei este într-o continuă surpare.
     De la balada suptului la cea a pescarului, Ghimpu nu a făcut decât promisiuni senzaţionale şi dezvăluiri derizorii. Nu trece un trimestru în care Ghimpu să nu afirme că răbdarea sa va lua sfârşit, că va destăinui toate potlogăriile guvernanţilor, va divulga numele celor corupţi sau care stau în spatele afacerilor dubioase. Din păcate, în cei doi ani, nici o persoană nu a fost trasă la răspundere privind asemenea ilegalităţi.
     Referitor la subiectul răbdării lui Ghimpu, m-a condus declaraţia recentă a acestuia, prin care afirma, că dacă după 20 septembrie, membrii AIE nu vor susţine alegerea preşedintelui statului conform statutului alianţei, acesta va dezvălui adevărata faţă a lucrurilor şi-l va arăta pe cel care tulbură apele.
     Asemenea promisiuni a făcut şi în august pe problema denumirii obiectului Istoria românilor, a întâlnirii dintre Filat şi Voronin etc. Mai devreme pomenea despre subteranele afaceri cu cazinourile, şi implicarea peledemiştilor, prin ogarul lor Ioniţă, în falsificare unor acte.
     Tot Ghimpu a promis, încă pe când era preşedinte interimar, să inaugureze un monument în memoria victimelor comunismului, precum şi unul pentru victimele din 7 aprilie 2009. Şi iarăşi, din păcate, promisiuni deşarte, nesusţinute de colegi şi alimentate cu răbdare.
     Atât timp cât colegii săi, presa şi mai toată lume vorbeşte despre interesul lui Ghimpu în domeniul aviatic, prin ministrul său Şalaru, despre legătura sa cu oligarhul Plahotniuc şi dependenţa de buzunarul acestuia, despre influenţa asupra nepotului său, primarul general de Chişinău, privind afacerile cu microbuze, chioşcuri, publicitate etc., rezultă că este un gram de adevăr, iar, ca urmare, acesta îşi va ţine limba şi răbdarea în frâele banului şi interesului personal.

NB: Iată de ce consider că răbdarea lui Ghimpu va fi fără sfârşit !!!
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu