duminică, 11 septembrie 2011

De ce credibilitatea lui Filat este compromisă ?!

     Aspectul politicii statului nostru a fost grav ştirbit în ultimul timp de acţiunile şi declaraţiile unor guvernanţi. În următoarele postări voi încerca să prezint adevăratele mitocănii ale unor aşa-zişi eroi şi salvatori ai neamului nostru. Primul, căci aşa îi place să fie etichetat, îl vom analiza pe Vlad Filat, prim-ministrul Republicii Moldova.
     a) În primul rând promisiunile electorale, aşa-numitele priorităţi, nu au fost realizate, ba mai mult, uneori, avantajate. Menţionăm aici - Moldova fără sărăcie sau Moldova fără comunişti. Dacă prima e clar de la sine, prin faptul că nu am scăpat de sărăcie şi sunt aproape convins că nu vom scăpa degrabă, atunci a doua legată de comunişti, e mult mai complicată, deoarece, Filat îi promovează, se întâlneşte şi discută cu aceştia despre viitorul nostru. Tot aici este necesar să amintim şi de aşa-zisul dosar al comuniştilor. Deci, putem concluziona că peledemiştii au preluat modelul comunist şi ca veridici moştenitori îşi respectă şi susţin înaintaşii. Tot aici semnalizăm problema alegerii preşedintelui prin vot direct propusă de aceştia, care acum li se pare o aberaţie a celorlalte membre AIE. În sfârşit, promisiunea de a circula liber în UE e tot mai departe, singurele speranţe fiind legate de premiile europene ale premierului (OMUL (b)ANULUI).
     b) În al doilea rând, toţi miniştrii PLDM au clacat în acţiunilor lor guvernamentale. Ministrul Educaţiei Şleahtiţchi a cedat în faţa găgăuzilor, a interzis studierea istoriei românilor în şcoli şi a închis peste 30 şcoli din republică. Ministrul Justiţiei, mai întâi Tănase, care a înregistrat religia islamică şi era pe cale să permită homosexualismul în societatea noastră, apoi Efrim, care pe lângă statutul său de marionetă a lui Filat, păstrează inertă reformarea justiţiei, boicotează întrunirile Consiliului reformării organelor de drept şi ignoră măsurile de stopare a corupţiei, în special din cadrul Ministerului Justiţiei. Privitor la ministrul Finanţelor, Negruţă, rămâne doar să privim situaţia sistemului financiar-bancar şi raider-urile recente pentru a ne convinge de incompetenţa sa, adăugând totodată şi promisiunile privind sutele de euro ale salariului mediu. Cazul ministrului de externe, Leancă, nu deviază de la regulă, pe măsură ce UE se transformă într-un vis, iar cetăţenia română este tot mai greu de obţinut. În plus, în ultima vreme persoana cea mai importantă de la Externe pare a fi Gherman, cvasipseudopreşedintele statului. La sănătate, Usatâi este pornit spre închiderea multor spitale, cele rămase fiind într-o situaţie dezastruoasă, iar promisiunile privind ieftinirea medicamentelor s-au evaporat ireversibil. Privitor la agricultură, avem cazurile Franzeluţei şi JLC, prin care, toată ţara este de părerea că s-a dorit acapararea lor de către Filat. În sfârşit, vorbim de Internele lui Roibu, acolo unde de curând s-a făcut o reparaţie grandioasă a sediului, dar unde comportamentul şi activitatea poliţiei lasă de dorit. Amintim doar, în special, cazul dublului asasinat de la Durleşti.
     c) În rândul trei, credibilitatea acestui individ se datorează faptului că partidul PLDM a pierdut cei mai importanţi oameni politici. Menţionăm aici pe Nagacevschi, Tănase şi Godea, persoane care au dat suflu acestui partid şi au avut succes la votanţi. Toţi au plecat cu mari trâmbiţe, datorită atitudinii etice a liderului Filat. În prezent, figuri de genul lui Urecheanu sau Bodiu formează anturajul preşedintelui PLDM.
     d) Nu în ultimul rând, precizăm acţiunile şi declaraţiile prim-ministrului atât la adresa colegilor de alianţă, cât şi a poporului. După un şir de acţiuni PR, demne de batjocura noastră (menţionăm skijet-ul), Filat, mai nou, şi-a permis întruniri cu Smirnov în Germania, întâlnire, de care sunt sigur că nu va aduce ceva Moldovei, decât doar mai multă ignoranţă şi umilinţă. De asemenea, acesta nu încetează în a-şi şantaja colegii de alianţă, ba prin epopeea păpuşarului, ba prin intenţia dialogării cu comuniştii.
     e) Ar mai fi multe de enumerat precum creşterea preţurilor (în special a gazului), a şomajului, dar şi fenomene precum dezvoltarea vertiginoasă a ProCreditBank şi IPTEH, aflate sub gestiunea (proprietatea) premierului, sau Curtea de Conturi şi Inspectoratul Fiscal care lucrează pentru acelaşi Filat.

NB: Iată de ce eu nu mai cred în Filat !!!

2 comentarii: