duminică, 24 iulie 2011

Afacerile separatiste sau (anti)respectul faţă de Rusia...

     Într-o analiză a afacerilor din Moldova, realizată de Adevărul, se prezintă cele mai mari imperii comerciale. Trei dintre acestea se află în Transnistria, iar mai interesant este că pe primul loc se regăseşte imperiul separatist Sheriff, afacerile căruia cuprind de la fotbal la comerţ cu petrol şi automobile. Cert este că aceste afaceri, 99,9 la sută dubioase, sunt conduse de ruşi, adevăraţii conducători ai acestui teritoriu.
     O altă problemă separatisto-ruso-transnistreană este cea legată de aşa-zisa Ziua Pacificatorului. Mult-nerespectabilul criminal separatist, autoproclamatul Autoproclamatei Republici Transnistrene, Igor Smirnov, a etichetat moldovenii ca respectabili în raport cu Rusia. Aberaţii incontestabile ale acestui personaj, deoarece majoritatea populaţiei din dreapta Nistrului vede în Rusia o forţă ocupantă şi expansionistă, o urmaşă a caracteristicilor URSS, în special a omorurilor şi deportărilor.
     Aşadar:
a) Când vor dispărea de pe harta lumii statele expansioniste?
b) De ce guvernanţii noştri nu se determină: eliberare sau ocupare?
c) Oligarhii din dreapta Nistrului au afaceri în stânga lui?
     Totodată, analistul politic, Oazu Nantoi a menţionat că Rusia continuă să susţină regimul separatist-tiraspolean şi să încalce prevederile documentelor semnate anterior, şantajându-ne şi învinovăţindu-ne cu mitul unei blocade economice impusă de Chişinău Tiraspolului.

P.S. Ocupanţii sunt pedepsiţi doar de istorie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu